[APEL ÎNCHIS] EYE 2018: 30 mai-3 iunie 2018, Parlamentul European, Strasbourg. DL: 6 ianuarie 2018

Nume proiect: European Youth Event 2018

Perioada: 30 mai-3 iunie 2018

Locația: Parlamentul European, Strasbourg, Franța

Cine poate participa: eXploratori, seniori și lideri (cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani)

Despre eveniment: Ca urmare a succesului celor două ediții trecute ale EYE (European Youth Event) în 2014 și 2016, Parlamentul European își redeschide porțile către 8000 de tineri din toată Europa. Obiectivul este de a antrena tinerii în dezbateri axate pe societate și teme politice, cu focus asupra unor aspecte precum pacea, democrația, șomajul, munca și mediul. Sub motto-ul „The plan is to fan this spark into a flame”, evenimentul va include o varietate de activități în plan politic, social și cultural. Aceasta este oportunitatea de a face vizibile ideile noastre către cei care iau deciziile.

Organizația Mondială a Mișcării Scout participă la EYE, dar și organizează în calitate de partener. Astfel că avem libertatea și responsabilitatea de a co-crea programul alături de alte organizații europene participante. OMMS va dezvolta workshopuri centrate în jurul a cinci mari teme ale EYE, printre care nevoia de a ține pasul cu revoluția digitală; cooperarea în vederea formării unei Europe mai puternice; importanța protejării planetei, etc.

Acest eveniment se întinde pe o durată de trei zile, cuprinzând o diversitate de activități, de la dezbateri alături de personalități și oameni politici, la concerte și YO!Fest, festivalul ce va avea loc în fața clădirilor Parlamentului.

Profilul participantului: Aceștia trebuie să cunoască bine limba engleză și să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani. De asemenea, trebuie să dovedească interes față de temele de actualitate în plan politic, social și cultural.

Costuri: Taxa de participare este de 150 EUR și include 4 nopți de cazare în Strasbourg, mic-dejun și cină în fiecare din aceste zile și costul activităților. Prânzul trebuie asigurat de către participant. În ceea ce privește transportul, se oferă o contribuție de 0,045 EUR per kilometru (bazată pe cea mai rapidă și directă rută). Acestora se adaugă taxa de 10 EUR pentru Departamentul Internațional.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 06 ianuarie 2018. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.